Mentale hulp

Bij kinderen

De begeleiding bij kinderen is per situatie verschillend. Soms ga ik aan de slag met ouder en kind, soms is het voldoende om met het kind alleen te werken, maar het kan ook voorkomen dat ik alleen de ouder(s) of leerkracht afstem en voorlicht.
 
Weerbaarheidstraining
Dit is een training die individueel aan kinderen (of aan volwassenen) gegeven wordt. Het helpt je om weer in je kracht te komen en het helpt je om achter je zelf te staan en ook zo te communiceren en te handelen.
 

Bij volwassenen

Burn-out begeleiding
Een burn-out krijg je niet voor niets. Het is een heel sterk signaal van je lichaam om aan te geven dat je iets doet wat niet goed is voor je lichaam en wat je al je energie kost. Je bent uit balans. Samen gaan we precies kijken welke patronen oud zijn en waar je vanaf wilt, die je dus los kan en mag laten. Daarna gaan we opbouwend werken, we gaan kijken wat wel goed voelt en past in jouw leven.
 
Het resultaat is dat je weer energie krijgt en je weer gelukkig voelt, het voelt weer zoals het hoort. Vaak gaan perfectionisme, sterk de controle willen hebben, faalangst, ‘het gevoel niet goed genoeg te zijn’ en ‘de drang om je te willen bewijzen’ samen met een burn-out. Het leven is niet bedoeld om te vechten, maar om te anticiperen, jezelf te kunnen zijn.
 
Begeleiding hoog-sensitieve volwassenen
Ben je hoog sensitief en heb je moeite om hiermee om te gaan in het dagelijks leven? Heb je het gevoel dat je achter de feiten aan loopt en dat je tijd te kort komt? Raak je snel overprikkeld, gestrest, uit balans en weet je niet hoe je weer in evenwicht kan komen? Heb je moeite om je staande te houden in de maatschappij? Dan is persoonlijke begeleiding wat voor jou!
 
Life-coaching
Heb je iets heftigs in je leven meegemaakt, ben je ziek of ziek geweest, val je steeds terug in patronen waar je niet uit lijkt te kunnen komen, heb je een dierbare verloren en heb je moeite om te verwerken, dan is life-coaching wat voor jou. Samen met jou ga ik de unieke weg naar jezelf weer vinden. Er is maar een jij en iedereen heeft een eigen uniek levenspad/doel. Je gaat jezelf weer herkennen en begrijpen waarom je dingen hebt meegemaakt en waarom je doet zoals je doet. Je gaat begrijpen welke spiegels de mensen in je omgeving je voorhouden. Als ze je raken, is er iets in jezelf wat wil veranderen. Je gaat je ontwikkelen, beseffen wat voor kwaliteiten je hebt, geloven in jezelf, de rust in jezelf vinden en met meer vertrouwen werken.
 
Loopbaancoach
Zit je niet lekker in je vel op je werk? Voel je dat het je plek niet meer is, maar weet je niet wat je nu precies wel wilt? Voel je dat het tijd is om te veranderen van baan, maar loop je aan tegen de stappen die je moet nemen? Samen gaan we je ontwikkelingsmogelijkheden in kaart brengen, gaan we kijken wat je sterke kanten zijn en gaan we kijken waar jij weer energie van krijgt en blij van wordt. Vervolgens gaan we kijken hoe we dat gaan realiseren en welke stappen daarvoor nodig zijn; welk loopbaanpad je gaat volgen.
 
Soms zijn het alleen aanpassingen binnen je functie of verander je van functie binnen je bedrijf of sector. Soms is een grotere stap nodig en gooi je het roer om. Je gaat een nieuwe weg in. Ik begeleid je daarin, help je met de te nemen stappen en geef je vertrouwen. Daarnaast is het soms nodig om te kijken naar oude, belemmerende overtuigingen die je nog in je hebt. Deze zorgen ervoor dat je het zo moeilijk vindt om juist deze stap te nemen, dat je niet goed weet waar jouw kwaliteiten nou precies liggen of dat je niet voluit gelooft in jezelf en hetgeen je te bieden hebt.
 
Iets voor jou?